Vragen

> Voor wie is Woonwin?

Woonwin is voor iedereen die een koopwoning, huurwoning, kamer of andere woonruimte zoekt en voor iedereen die woonruimte te koop of te huur wil aanbieden. Zowel particulieren als makelaars kunnen gebruik maken van Woonwin. Als je geregistreerd bent kun je binnen je account meerdere woonwensen of woningen gratis plaatsen.

> Hoe kan ik registreren?

Je kunt je eenvoudig registreren via 'Registreren' boven aan de pagina. Je kunt je ook registreren via de knoppen 'Plaats gratis je woning' en 'Plaats gratis je woonwens'. Registreren kan eenvoudig met je Facebook of Google+ account of met je e-mailadres en is geheel gratis.

> Wat is een woonwens?

Als je een woning of woonruimte wilt gaan kopen of huren heb je in principe een 'woonwens'. Je zoekt een woning in een bepaalde plaats, met of zonder tuin, in een stadscentrum of woonwijk, met of zonder garage... etc. en tegen een maximum prijs. Deze en andere persoonlijke 'wensen' vormen jouw woonwens. Bij Woonwin.nl plaats je makkelijk je woonwens en mensen die hun woning, die matcht met jouw woonwens, willen verkopen of verhuren kunnen via een bericht contact met je opnemen om te kijken of hun woning wat voor je is. Zo kan het dus zijn dat ook mensen die hun woning nog niet in de reguliere verkoop hebben hun woning middels een bericht aan je kenbaar maken. Je bent dan als eerste op de hoogte van een nieuwe, te koop of te huur komende woning.

> Is Woonwin gratis?

Ja, bij Woonwin.nl is het registreren en het plaatsen van je woonwens, woning of kamer helemaal gratis. Woningverkopers of verhuurders kunnen dan je woonwens vinden en mensen met een woonwens kunnen je woning vinden. Indien je als verkoper contact wilt opnemen met een geïnteresseerde woningzoeker kun je je account upgraden binnen je profiel of direct als je een bericht wilt plaatsen of beantwoorden. Dit kan al voor slechts € 9,95 voor een contact-upgrade voor 1 maand (tijdelijk actie tarief). Dit geldt ook voor een huurder die over een te huren woonruimte contact wil opnemen met een verhuurder. Je betaalt snel en veilig via iDeal, het betrouwbare betaalsysteem van de Nederlandse banken of via PayPal.

> Hoe kan het dat Woonwin zo goedkoop en zelfs gratis is?

Woonwin vindt dat iedereen zijn of haar woning of woonwens kosteloos moet kunnen plaatsen en promoten op internet. De verkoop of verhuur van je woning of kamer en de vraag naar een woning of kamer begint met plaatsing van je huis, kamer of oproep op Woonwin. Alleen als er serieuze interesse is kun je als verkoper of huurder upgraden voor slechts € 9,95 voor 1 maand contact. Je kunt dan contact opnemen met zoveel geïnteresseerde kopers als je wilt en afspraken maken. Ook als huurder kun je dan contact opnemen met de verhuurders van woningen of kamers die je graag wilt huren. Plaatsing van woonruimte of woonwensen is 100% gratis.

> Kan ik meerdere woonwensen of woningen plaatsen?

Ja, binnen je account kun je meerdere woonwensen en 2 woningen gratis plaatsen, bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een bepaald type woning in andere woonplaatsen kun je meerdere woonwensen aanmaken. Ook kun je als je èn een woonwens èn een woning te koop of te huur hebt bijvoorbeeld, deze beide gratis plaatsen binnen je account. Heb je meer dan 2 woningen of kamers in de verkoop en/of verhuur, upgrade dan naar het makelaarsaccount.

> Ik heb geen bevestigings e-mail ontvangen, wat nu?

In sommige gevallen kan het voorkomen dat de bevestigings e-mail in je spambox of ongewenste e-mailbox aankomt. Check daarom ook deze mappen om te kijken of de bevestigings e-mail daar is afgeleverd. Desgewenst kun je ons e-mailadres vervolgens als betrouwbaar of gewenst markeren, afhankelijk van je mailprogramma. Het kan natuurlijk ook zijn dat je een verkeerd e-mailadres hebt gebruikt of een typefout hebt gemaakt. Registreer je in dat geval opnieuw.

> Waar vind ik documenten en andere informatie over verkoop en verhuur?

Als je geregistreerd bent en ingelogd vind je in de navigatie 'Meer +' onder de link 'Documenten' diverse documenten, links en andere informatie die je helpen bij het succesvol verkopen of verhuren van je woning, appartement of kamer. Je vindt daar ook een voorbeeld brochure en diverse checklists die nuttig zijn bij een verhuizing.

In de webshop kun je diverse zaken vinden die je helpen bij het sneller verkopen of verhuren van je woning of handig zijn bij een verhuizing bijvoorbeeld.

> Mijn woning staat al op een andere website, kan ik ook op Woonwin?

Jazeker, je vergroot je kansen op verkoop of verhuur aanzienlijk als je jouw woning ook op Woonwin.nl plaatst. Bovendien is plaatsing van je woning of woonwens op Woonwin gratis. Je hebt dus kosteloos (extra) promotie van je woning of woonwens.

> Kan ik mij registreren als mijn woning ook al bij een makelaar te koop staat?

Jazeker, dat is geen probleem. Bij Woonwin.nl kan iedere huizenbezitter zich registreren en zijn of haar woning plaatsen. Veel mensen die op zoek zijn naar een woning hebben hun woonwens geplaatst op Woonwin.nl maar komen niet bij je makelaar. Je vergroot dus zeker je kansen op verkoop of verhuur als je jouw woning op Woonwin.nl plaatst. Ook jouw makelaar kan natuurlijk je woning op Woonwin.nl plaatsen.

> Kan ik als makelaar ook mijn woningen op Woonwin.nl plaatsen?

Jazeker, het is zelfs zeer aan te bevelen als makelaar de woningen op Woonwin.nl te plaatsen. Je kunt dan eenvoudig voor eigen klanten contact opnemen met de woningzoekers die geïnteresseerd zijn in je woningaanbod. Als makelaar kun je na registratie in je profiel upgraden naar het makelaarsaccount. Je kunt dan een onbeperkt aantal woningen plaatsen en onbeperkt reageren naar woningzoekers en contacten leggen met potentiële woningkopers of -huurders.

> Kan ik op Woonwin ook mijn buitenlandse woning of vakantiewoning plaatsen?

Ja, dat kan. Je woning is dan zichtbaar op de buitenlandpagina.

> Veilig en succesvol

Het overgrote deel van de (ver)kopers en (ver)huurders op Woonwin heeft goede bedoelingen. Echter kan het helaas ook voorkomen dat er mensen met verkeerde bedoelingen misbruik proberen te maken van Woonwin en het internet in het algemeen.

Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld bij het huren van een woning of kamer nooit geld overmaakt voor dat je de woonruimte hebt gezien en nadere afspraken hebt gemaakt met de verhuurder. Pas als je de woonruimte hebt gezien en er een duidelijke overeenstemming of contract is kun je pas tot eventuele betaling overgaan.

Vermoed je misbruik of oplichting: meld het ons via het contactformulier

> Ik heb een andere vraag...

Staat je vraag hier niet bij of heb je een andere vraag met betrekking tot het gebruik van Woonwin, neem dan contact met ons op via e-mail of via de contactpagina. Wij zullen je vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden.