Wat zijn de kosten als je een huis wilt verkopen (deel 1)

23-06-2016
Wat zijn de kosten als je een huis wilt verkopen (deel 1)

Wat kost dat, je huis verkopen?

Het meest simpele antwoord is: Niets! Maar is dat ook zo?

Laten we eens kijken naar de meest snelle manier om je huis te verkopen: Stel je hebt een mooie woning in een populaire plaats en op een populaire locatie. Je huis is goed onderhouden en verschillende mensen hebben al eens tegen je gezegd: 'Als je je huis ooit gaat verkopen, moet je het mij laten weten, ik heb wel interesse en als ik het niet koop weet ik wel iemand anders die het wil kopen'. En dat zeiden ze op het moment dat jij helemaal niet van plan was om je woning te verkopen.

Maar nu is het moment daar dat je wel wilt verkopen. Je herinnert je de mensen die ooit tegen je zeiden dat ze interesse hadden in jouw huis. Je neemt contact op met al deze mensen en vertelt je verhaal. En ja, er is er een die inderdaad nog steeds geïnteresseerd is; je maakt een afspraak, bespreekt de details en vraagprijs en de koper is bereid de prijs te betalen en kan die ook betalen (dat is ook belangrijk natuurlijk..). Je maakt samen een afspraak bij de notaris om een koopovereenkomst op te stellen. De koper betaalt de notaris en jij hebt je huis verkocht.

Wat heeft dit jou gekost? Wellicht een paar kopjes koffie tijdens het 'verkoopgesprek'. Kortom niets!

Het is natuurlijk mooi als het zo kan gaan, maar bij de meeste mensen die hun huis willen verkopen gaat het doorgaans anders. Toch hoeft het niet veel meer te kosten. Benieuwd..? Volgende keer vertellen we in ons blog meer hierover.

www.woonwin.nl